Udflugt til Stevns Klint Oplevelsescenter

 

Vi får en rundvisning i det helt nye Oplevelsescenter, men der vil også være mulighed for selv at gå på opdagelse – også i den flotte butik med lokalt kunsthåndværk.

Stevns Klint Oplevelsescenter ligger på en forhøjning i Boesdal Kalkbrud med udsigt over kalkbruddet og Østersøen. Oplevelsescentret er bygget ind i selve klinten, og med denne placering, er der skabt en naturlig adgang til havet og landskabet.

I Stevns Klint Experience, kan du opleve beretningen om, hvordan et asteroide-nedslag for 66 millioner år siden udryddede halvdelen af livet på jorden. Men oplevelsescentret er også fortællingen om hvordan livet gik videre, blomstrede og udviklede sig til det liv, vi kender i dag.

Stevns Klint er UNESCO Verdensarv, for mellem klintens tykke lag af kridt og kalk, ligger et ganske tyndt lag af Fiskeler, der fortæller historien om, hvordan økosystemerne på Jorden var pressede, og om, hvordan nedslaget satte et sidste punktum i historien om dinosaurerne.

Inde i centret vil børn og voksne opleve en underholdende og interaktiv udstilling om, hvordan verden så ud før, under og efter nedslaget. Her kan man komme helt tæt på fiskeleret, eftersom der er placeret et 37,5 tons tungt stykke klint i Klintesalen – så man med egne øje kan få blik for, hvad der gør Stevns Klint helt unik. 

Stevns Klint Experience’s spisehus serverer lækre måltider – primært baseret på velsmagende råvarer fra Stevns. Derudover er der rig mulighed for at få en souvenir med hjem fra centrets butik, som rummer et flot udvalg af lokalt kunsthåndværk.

Pris for entrè og rundvisning 150kr,  og desuden vil det være muligt at bestille frokost eller kaffe i cafeen (mere herom senere).

 


Blixen Klub Stevns

fredag 4. november 2022 kl. 10:00

Stevns Klint Oplevelsescenter