Udflugt til Holmegård Værk

 

Du inviteres til at deltage i udflugten til Holmegaard Værk fredag den 24. marts 2023 kl. 10.30.

Deltagelse koster 210 kr. for indgang, rundvisning og kaffe/te og kage.

Af praktiske årsager er det ikke muligt at vælge kaffe/te og kage fra.

Sidste tilmeldingsfrist er onsdag den 15. marts.

Vi mødes ved hovedindgangen kl. 10.30.

Adressen er:
Holmegaard Værk

Glasværksvej 55

Fensmark

4684  Holmegaard

Parkering:

Kommer du I bil, kan du parkere tæt ved museet. Skiltene viser vej. Du kan købe en P-billet i receptionen (husk registreringsnummeret på bilen) eller via EasyPark-app’en. En P-billet koster 40 kr. og gælder i fem timer.

Lidt om udstillingerne:

Fra levende glaspustere til internationale særudstillinger i verdensklasse. Fra 42.000 stykker Holmegaard-glas til 6.000 stykker Kähler-keramik. Fra kunsthåndværkere til designere. Og fra arkæologi til kreativitet. Oplev seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

 

De seks faste udstillinger er: Glasværkstedet, Designernes bord, Hebsgaard, Kähler-samlingen, Glassamlingen og 10.000 års kreativitet.

 

Særudstilling:

Danmarks godser gemmer på et væld af skatte, skæbner og passioner. Nogle har været ejet i en lige slægtslinje gennem århundreder. Andre har med tiden skiftet hænder. Godserne er en del af vores fælles kulturarv, og de har haft stor indflydelse på, hvordan land og by omkring dem har formet sig. Og så bugner de af historier. Kunstner Louise Hindsgavl har besøgt seks sydsjællandske godser for at møde ejerne og hente inspiration i deres fortællinger.

På hvert gods har Louise Hindsgavl udvalgt en genstand: en kandelaber, et skrivebord, et loft, et maleri, en hirschfænger og en Thorvaldsen-gipsmodel. Genstandene har inspireret Hindsgavl til seks kunstværker, som du kan se her i udstillingen. Værkerne er et kig ind i godsernes hjerte og Louise Hindsgavls fortolkning af den rige kulturhistorie, som godserne er bærere af.

Du kan læse mere på museerne.dk/holmegaard-vaerk/


Blixen Klub Stevns

fredag 24. marts 2023 kl. 10:30

Homegård Værk