Tryllekunstneren Michael Frederiksen fortæller historien om Truxa

 

Michael tryller med TRUXAs numre og fortæller om TRUXAs liv og karriere med udgangspunkt i biografien “TRUXA – en biografi” som Michael har forfattet i anledning af TRUXAs 100 års jubilæum.

“Den er guld værd… anbefales!” lektør Lars Ovesen

TRUXA ryddede avisforsider i 5 årtier, var en mester til PR, en pioner inden for TV-underholdning i Skandinavien, fik afskaffet forlystelses skatten, tryllede, forudsagde tipskuponen, kørte blindkørsel på Rådhuspladsen og lavede tankelæsning med Gulli, hans svenske kone. Han havde en affære med den dansk/svenske spion, Jane Horney, der blev likvideret med 2 nakkeskud i 1945 af modstandsbevægelsen på Øresund. Han var ven med Ib Schønberg, Volmer Sørensen og Poul Bundgaard, underviste Olof Palme i trylleri og der er mange anekdoter om deres utrolige oplevelser.

Michael modtog TRUXAs Mindelegat i september 2019 på Cirkusmuseet. Andre modtagere af legatet er: Benny Schumann, Søren Pilmark, Sanne Salomonsen m.fl.


Blixen Klub Gentofte – Mandag

mandag 19. oktober 2020 kl. 13:00

Byens Hus

Vi mødes i Salen, der ligger i stueplan. Lige frem gennem hovedindgangen, ned af trappen og ind til højre. ‘Byens Hus’ ligger i gåafstand fra både Hellerup Station og Strandvejen.