Forfatter og historiker Birgitte Possing

 

Brænde på Blixens Båltale. Tanker om Blixen som kvinde af sin tid og i demokratiets kulturhistorie. 170 års argumenter imod kvinder! – Fra demokratiets barndom til i dag, er en spændende bog af Birgitte Possing og er samtidigt omdrejningspunktet for denne mandags foredrag.

Forfatteren og historikeren Birgitte Possing kaster med et imponerende historisk overblik lys over den strukturelle modstand, som generationer af kvinder har mødt på deres vej mod at få magt og indflydelse i det offentlige liv.

”Argumenter imod kvinder” viser, hvordan kvinder uanset kompetence- og erfaringsniveau igen og igen bliver reduceret til mødre, bliver bedømt på deres påklædning, udseende, erotisk udstråling eller bliver afvist med nedladende argumenter, opfundet til lejligheden. Gennem det danske demokratis historie, præsenterer forfatteren en perlerække af historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at gøre for lidt, for meget eller forkert. Mandens fejl er hans egen, kvindens fejl er kønnets. Vi præsenteres også for historier om et udpluk af de kvinder, hvis oprør og ambitioner avlede modargumenterne: Fra skuespillerinden Johanne Louise Heiberg til landsholdsfodboldspilleren Nadia Nadim.

Birgitte Possing er professor emerita I historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Hun har bidraget til kunsten at skrive biografi på flere sprog og er højt anerkendt i nordiske og globale forskernetværk.


Blixen Klub Gentofte – Mandag

mandag 13. januar 2020 kl. 13:00

Byens Hus

Vi mødes i Salen, der ligger i stueplan. Lige frem gennem hovedindgangen, ned af trappen og ind til højre. ‘Byens Hus’ ligger i gåafstand fra både Hellerup Station og Strandvejen.