Foredrag med Arabella Neuhaus, forfatter og socionom

 

Kom og hør et spændende foredrag baseret på Arabella Neuhaus seneste bog ”Shanghai- i lyst og nød”
inspireret af Arabellas mors dagbøger.

Arabella er vokset op i Gentofte og fortæller, at en helt ny verden åbnede sig for hende, da hun fandt sin mors dagbøger fra hendes forældres liv i Shanghai i begyndelsen af 2. verdenskrig – En dramatisk periode i byens historie.
Det blev en eventyrlig rejse gennem research og rejser til byen i mine forældres fodspor.

Foredraget er krydret med historier fra dengang og fra Arabellas egne rejser til byen. Udover at fortælle om baggrunden for romanen, giver foredraget også et indblik i den historie, der danner baggrunden for det Kina, vi oplever i dag. Forfatteren viser fotos fra Shanghai, dels fotos som forældrene tog i årene 1939/40, dels hendes egne fotos fra 2010 og 2015.

Shanghai – i lyst og nød af Arabella Neuhaus er en velskrevet og særdeles medrivende fortælling, der på forbilledlig vis og på godt og ondt kaster lys over den danske tilstedeværelse i Shanghai i 1930´erne. Der ligger et stort researcharbejde bag udgivelsen og den store fortrolighed med den kosmopolitiske storbys fantastiske historie skinner igennem på hver side af bogen.
Det er en imponerende udgivelse, som fortjener et stort publikum. Fra anmeldelse i bladet Danmark – Kina juli 2019.

Hvis du vil læse mere om bogen eller andre Shanghai-rejser:  http://www.arabella.dk/


Blixen Klub Gentofte – Mandag

mandag 27. september 2021 kl. 13:00

Byens Hus

Vi mødes i Salen, der ligger i stueplan. Lige frem gennem hovedindgangen, ned af trappen og ind til højre. ‘Byens Hus’ ligger i gåafstand fra både Hellerup Station og Strandvejen.