Foredrag af Jørgen Haugan

 

Kom og hør Jørgen Haugan tegne et nyt portræt af Martin Andersen Nexø, ikke som proletardigter men som en grundtvigiansk højskoledigter

Foredraget vil handle om, hvordan stalinisten Nexø i sine erindringer både pleaser sine politiske venner i øst og vest og samtidig tegner et andet og mere sandfærdigt billede af sig selv.

For 20 år siden udgav Jørgen Haugan en litterær biografi om Martin Andersen Nexø. Den hed “Alt er som bekendt erotik”, hvilket overraskende nok er et citat fra Nexøs erindringer. Man kunne jo forvente, at den berømte digter i hele den kommunistiske øst-blok ville have skrevet: “Alt er som bekendt politik”.

Jørgen Haugan, lektor emeritus fra Københavns Universitet fik desuden i 1999 Georg Brandes-prisen for sin bog om Nexø.

Vi har tidligere haft stor glæde af Jørgen Haugans besøg i klubben, da han sidste år holdt foredrag om Ibsen og kvinderne og er sikre på, at dette foredrag bliver mindst lige så spændende og underholdende.

 


Blixen Klub Gentofte – Mandag

mandag 2. marts 2020 kl. 13:00

Byens Hus

Vi mødes i Salen, der ligger i stueplan. Lige frem gennem hovedindgangen, ned af trappen og ind til højre. ‘Byens Hus’ ligger i gåafstand fra både Hellerup Station og Strandvejen.