Kommende møder

Gladsaxe Parken
Besøg Vandledningsstien + Gladsaxeparken

07-09-2022 kl. 13:00

Velkommen til Blixen Klub Bagsværd – Onsdag

Blixen Klub Bagsværd – Onsdag blev etableret midt i Corona tiden- i juni måned  2021. Vi er en del af Blixen Klub Danmark for kvinder 60+, med ”Grobund for fællesskab”som vores fælles formål.

Blixen Klub Bagsværd – Onsdag er for kvinder 60+, bosiddende i Gladsaxe Kommune, som ønsker inspiration, nye sociale fællesskaber og netværk. Kvinder med lyst til både at nyde og yde.

Blixen Klub Bagsværd –  Tirsdag var blevet så populær, at ventelisten for optagelse var meget lang. Derfor gav det mening at oprette Blixen Klub Bagsværd – Onsdag.     Klubben har i skrivende stund 45 medlemmer. Vi kan max være 60  medlemmer pga. begrænsede klubfaciliteter i Bagsværd Gamle Station , hvor vi holder vores møder.

Vi mødes første og tredje onsdag i måneden, enten i vores lokaler i Stationsbygningen eller ved arrangementer uden for huset. Da lokalerne i Stationsbygningen er ret små, vil nogle af foredragene blive afholdt på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Holdes møderne i Stationsbygningen, kan der være planlagt forskellige aktiviteter, såsom gruppesamtaler om forskellige emner/ foredrag /oplæg fra egne medlemmer eller fra vores lokalmiljø / information fra kommunen;  eller der  kan  være tale om personer udenfor kommunen, som har fanget vores opmærksomhed.

Mange onsdage  planlægger vi ture ud af huset f.eks. ture af kulturel karakter eller med naturoplevelser.De kulturelle oplevelser kan spænde fra biografbesøg til museumsbesøg , f.eks kunstmuseer, tekniske museer eller guidede ture i særlige bymiljøer.

Vi lægger vægt på, at de forskellige aktiviteter ikke kun planlægges af bestyrelsen, men at  det forventes at medlemmerne, så meget som muligt, byder ind med gode ideer og ønsker til forskellige oplevelser.

Derudover er det vores plan, at der skal dannes interessegrupper, der selv bestemmer indhold og mødested for deres respektive aktiviteter. Når interessegrupperne er blevet dannet, vil man kunne finde dem på hjemmesiden under Grupper.

Invitation til kommende møder og arrangementer sendes ud på mail, og der anvendes tilmeldingssystemet “Nem Tilmeld”, som er let at betjene.
Samtidig med tilmelding betales kaffepenge, som ikke refunderes ved hhv. afbud eller udeblivelse.

Blixen Klub Bagsværd – Onsdag bygger udelukkende på frivillighed og er uafhængig af politik, religion og sociale grupperinger.
Desuden lader vi os inspirere af Karen Blixens karaktertræk og værdier:

Stolthed,  handlekraft,  uafhængighed,  spiritualitet,  fantasi,  eventyrlyst, natur-,kultur-, og fortælleglæde

 

 

Til Jernbanen 20a, Bagsværd, Danmark

 

Hold da op hvor kan en golfbold være livlig.
Det opdagede 27 af vores medlemmer som havde meldt sig til sidste arrangement inden sommerferien, hvor vi besøgte Gladsaxe Mini Golf Klub, som har hyggelige baner lige ved siden af vores klubhus.
Formand for Gladsaxe Mini Golf Klub Gitte Sonne Andersen satte os lidt ind i klubbens lange historie, samt fortalte om udstyr og finesser i spillet.
Tror det kom lidt bag på alle hvor meget teknik og udstyr det kræver for at deltage i turneringer samt til danmarks og verdensmesterskaber.Især hvor mange forskellige bolde der findes.
Efter instruktion delte vi os i hold og gik til opgaven med stor entusiasme. Der var en del regler samt banerne var hverken vandrette eller lodrette, boldene var meget livlige.
Efter hyggeligt og fornøjeligt spil sluttede vi i Mini Golfs klubhus til en lille forfriskning og kunne ønske hinanden god sommer.
Vi håber der er nogle der har fået lyst til at begynde at spille lidt mini golf.
Vi glæder os til at se jer efter ferien til en sejltur på søerne.

Tidl.inspektør ved Bagsværd Kostskoles kostafd. Marianne Lund fortæller
Blixenklubbens besøg på Haraldsgave og ved Højnæs

​Arrangementet d. 1. juni bød først på et besøg på Haraldsgave, Bagsværd kostskoles kostafdeling. Det var tidligere lærer og inspektør, Marianne Lund, og nuværende souschef, Simon Frandsen, der viste os rundt og fortalte om Haraldsgave og Bagsværd kostskoles historie, grundværdier, nuværende position og tilgang til det at være kostskole. Haraldsgave blev bygget 1915 – 1918 af Harald Plum, som senere gav stedet som en gave til sin bror Niels Plum. Efter dennes død blev det solgt til Bagsværd kostskole i 1949.
Vi så elevernes læsesal og den flotte gang hen til den fine spisesal. Her hørte vi bl.a. om, hvordan eleverne bor (enkeltværelser), deres hverdag og de regler, der gælder for eleverne.
Fra spisesalen tog vi i hold den smalle spindeltrappe i sten til gæsteværelset, hvor bl.a. Niels Bohr har overnattet.
Til slut så vi et af værelserne, hvor en af de ældste elever boede, og derfor var et af de større værelser.
Efter besøget på Haraldsgave gik vi til Højnæs, der ligger i Aldershvile Skov tæt på Bagsværd sø. Ved bredden af en af kobberdammene slog vi os ned ved borde/ bænke og nød juice og småkager, og her mødtes vi med Henning Thing, der fortalte om vintersport på dette sted i starten af 1900-tallet. Det var interessant og sjovt at høre om, og vi fik også en forklaring på det mærkelige lille træhus, der ligger i nærheden. Her oprettede Sophus Falck en samariterstation, så eventuelle tilskadekomne kunne “lappes” sammen.
De grønne frøer, der ellers lige nu kvækker på livet løs i dammen, tav stille under vores besøg – 25 snakkende kvinder får dem til at indstille deres kvækken.
Alt i alt en god eftermiddag med kultur, sportshistorier og natur, og hvor solen heldigvis til sidst lod sig lokke frem.


 

Blixen Klub Bagsværd – onsdag er en selvstændig forening i Gladsaxe kommune.

Vi holder til i:
Bagsværd Gl. Stationsbygning,
Til Jernbanen 20A,
2880 Bagsværd
Vores mail er:
[email protected]

Vi mødes hver 1. og 3. onsdag i måneden

 


“Man bør aldrig vise andre halvgjort arbejde. Man risikerer at blive rost, og det er meget distraherende.” – Karen Blixen

Bestyrelse

 

Et hold aktive, frivillige damer har taget førertrøjen på og sat det praktiske i system. De sørger for aftalerne med interessante foredragsholdere og finder spændende udflugtsmål. Udsendelse af invitationer til arrangementerne og økonomisiden af klubbens drift klarer de også. Medlemmer i forplejningsgrupperne gør på skift klar til møderne, dvs. sørger for stole, kaffe og lidt lækkert at spise. Oprydningen deltager alle i.

Elin Kristensen

Formand

Else Lander

Næstformand

Kasserer
Eva Thing

Kasserer

Eva Rex

Bestyrelsesmedlem

Shirley Ekeløf Nielsen

Bestyrelsesmedlem

Karen Bjergager

Webmaster